John Stoffers van restaurant First in Zeist brengt een ode aan de kweektarbot.

Stevig vlees en pure smaak

De afgelopen jaren is de kwaliteit van kweektarbot enorm verbeterd. Inmiddels kunnen wij beschikken over prachtige kweektarbot die in smaak en structuur nauwelijks onderdoet voor wilde tarbot.

Dat zijn positieve berichten in een tijd waarin de aanvoer van versgevangen duurdere (plat)vissen zoals tarbot door diverse oorzaken regelmatig stagneert. Denk hierbij aan vangstbeperkingen of hoge brandstofkosten waardoor vissersboten niet meer uitvaren.

Ondanks dat wij niets liever willen dan wilde (plat)vis leveren, zien wij voor de toekomst een steeds grotere rol voor kweekvis, mits op een verantwoorde manier gekweekt.

John Stoffers, chef-eigenaar restaurant First in Zeist

Sinds 2007 is John Stoffers samen met zijn (gast)vrouw Monique Duvivier eigenaar van restaurant First in Zeist. De 51-jarige chef is opgeleid in de klassieke keuken en werkte onder meer bij De Kersentuin in Amsterdam en Groot Paardenburg in Ouderkerk a/d Amstel. De keuken van First is een eerlijke seizoenskeuken met een klassieke Franse basis, met herkenbare producten op het bord en aandacht voor duurzaamheid.

 

John maakte voor Driessen twee gerechten met kweektarbot: een gerecht met gebakken tarbot waarin hij alle delen van de tarbot gebruikt en een gerecht met gepocheerde tarbot.

image00001 image00001